تاریخ فرهنگی چیست

۰۸ آذر ۱۳۹۴ | ۱۸:۳۲ کد : ۱۲۳۵۸ خبر و اطلاعیه

تاریخ فرهنگی چیست

(هستی شناسی تاریخ فرهنگی به همراه ارزیابی کتاب تاریخ فرهنگی چیست؟ تالیف پیتر برگ)

نشست تخصصی با حضور اساتید

دکتر حسینعلی نوذری

دکتر نعمت الله فاضلی

دکتر محمد امیر احمدزاده

زمان برگزاری: سه شنبه 10 آذر ساعت 15:30-17

محل برگزاری: سالن ادب

پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی- سالن اندیشه

چکیده نشست:

هستی شناسی یا بررسی آنتولوژی هر شاخه از دانشی به بررسی تعارف از آن دانش می پردازد و حیث فلسفی آنرا نیز مورد بررسی قرار می دهد. کتاب تاریخ فرهنگی چیست تالیف پیتر برگ از اولین منابع مرتبط با شاخه جدیدی از دانش است که رویکرد میان رشته دارد و در بررسی پدیدارهای تاریخی اعم از مسائل اجتامعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی به طرح مساله تاثیر زمینه های فرهنگی در روند و آثار آن می پردازد. از حیث روش شناسی نیز می توان رویکرد تاریخ فرهنگی را دربردارنده الگویی دانست که علاوه بر تداوم و پیوست ها در بررسی تحولات به گسست ها و بزنگاههایی که منجر به تغییر در تلقی از امور شده، تمرکز دارد. تاریخ فرهنگی از منظر نوع نگاه عمدتا معنامحور و جزءنگر است و به تقویت نگرش های این چنینی منجر می شود. در نشست تخصصی حاضر با حضور اساتید این حوزه برآنیم به بررسی و ارزیابی و نقد رویکرد پیتر برگ در نگارش کتاب تاریخ فرهنگی چیست، بپردازیم تا حیث التفاتی او را در مطالعه تاریخ فرهنگی و علت بخش بندی های کتاب به شکل حاضر مورد تحلیل قرار دهیم و همچنین برخی از موارد نکاتی که در ترجمه اثر حاضر مورد توجه قرار نگرفته را مورد بازبینی قرار دهیم.

واژگان کلیدی:

هستی شناسی، تاریخ فرهنگی، پیتر برگ، سنت های فکری، مطالعات میان رشته ای