پیام تسلیت دکتر سیروس نصراله‌زاده

۰۸ خرداد ۱۴۰۲ | ۱۰:۰۵ کد : ۲۳۸۸۷ خبر و اطلاعیه اخبار
پیام تسلیت دکتر سیروس نصراله‌زاده

از شمار دو چشم یک تن کم                                                            وز شمار خرد هزاران بیش

دکتر احمد صفاری­ مقدّم (1321 نیشابور_ 1402 نیشابور)

خبر درگذشت استاد و پیشکسوت پژوهشکده زبان­شناسی و پژوهشگاه علوم انسانی سبب اندوه و غم بسیار همکاران، دوستداران و دانشجویان ایشان شد. از ویژگی­های شخصی استاد باصفابودن، راستکاری و خدمت صادقانه بود.حضور استاد در پژوهشکده با خنده همیشگی و خوش­محضری و شوخ­طبعی، همیشه مشوّق همه همکاران بود. آقای دکتر صفاری­مقدّم از نخستین دانشجویان زبان­شناسی همگانی (1347) در دانشگاه تهران بودند. در سال 1352 به استخدام فرهنگستان زبان درآمدند؛پس از انقلاب در مؤسسه مطالعات و تحقیقات فرهنگی / پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی به خدمت خود ادامه دادند و در سال 1397 بازنشسته شدند. از خدمات مهم و بنیادی ایشان تهیه کتاب­هایی مهم در زمینه آموزش زبان فارسی و فرهنگ ایرانی به غیر فارسی زبانان «آزوفا» بود. نیاز به تدوین چنین کتاب­هایی در دو مأموریت آموزشی ایشان به بوسنی و کره جنوبی حس شد و زان­پس اهم وقت خود را در تدوین و توسعه این نیاز قرار دادند. به واقع، یادگار مهم استاد در خدمت به زبان فارسی به غیر فارسی­زبانان پیشبرد این دانش است و سال­ها در مرکزهای زبان آموزش زبان فارسی در خارج از ایران تدریس می­شد. پژوهشکده زبان­شناسی با تسلیت دوباره به حضور همه بزرگواران پژوهشگاه و خادمان زبان و فرهنگ زبان فارسی و جهان ایرانی در هفته آینده برای این استاد درگذشته بزرگداشتی برگزار خواهد کرد. خداوند بزرگ، ایشان را بیامرزد و روانشان در بهشت جاودان به شادی و رامشی باد.

پژوهشکده زبان­شناسی

دکتر سیروس نصراله زاده