معرفی و نقد کتاب «صرف»

17 آذرماه 400

ساعت: 16 تا 18

لینک ورود رایگان:

در این نشست به معرفی و بررسی کتاب  صرف: رویکردهای نظری و کاربرد آن‌ها در تحلیل زبان فارسی با حضور نویسندگان گرامی کتاب، خانم دکتر فائزه ارکان و خانم دکتر تهمینه حیدرپور بیدگلی، و ناقدان ارجمند، آقای دکتر شهرام مدرس خیابانی و آقای دکتر عادل رفیعی، می‌پردازیم. در کتاب حاضر، علاوه بر بررسی سیر تحولات حوزة صرف در دوره‌های مختلف، به‌ویژه در دستور زایشی، مفهوم کلمه، روابط میان کلمات، فرایندهای واژه‌سازی و تصریف در زبان فارسی از منظر چندین رویکرد نظری بررسی شده‌اند؛ ازجمله رویکردهای صرف تکواژبنیاد، صرف واژه­بنیاد، صرف بهینگی، صرف توزیعی و صرف ساختی. هدف اصلی نگارش کتاب این بوده است که هم بررسی جامع و دقیقی از ساخت صرفی زبان فارسی با پشتوانة نظری صورت گیرد و هم تعامل این حوزه با حوزه‌های واج‌شناسی، نحو و معناشناسی در زبان فارسی تبیین شود.

( ۱ )