اجرای طرح تحقیقاتی «تدوین سند راهبردی علوم، تحقیقات وفناوری در حوزه امنیت اجتماعی جمهوری اسلامی ایران»

۱۱ خرداد ۱۳۹۵ | ۱۳:۳۵ کد : ۱۳۶۲۴ خبر

طرح دیگری که از مجموعه طرح‌های پروژه «طرح کلان ملی مطالعات امنیت اجتماعی» در گروه پژوهشی جامعه و امنیت در حال اجرا است، «تدوین سند راهبردی علوم، تحقیقات وفناوری در حوزه  امنیت اجتماعی  جمهوری اسلامی ایران» نام دارد.

این طرح نیز پس از تصویب در شورای علمی گروه، با مدیریت جناب آقای محمدعلی مینایی، در شورای پژوهشی پژوهشگاه به تصویب رسید و هم اکنون مراحل اولیه تحقیق را می‌گذراند.

مروری بر طرح تحقیقاتی

با تصویب نقشه جامع علمی کشور لازم است اسناد فرعی متناسب با نقشه مزبور تهیه شود تا از آن طریق بتوان تمهیدات تئوریک و زمینه‌سازی برای ارتقاء همه‌جانبه و پایدار امنیت اجتماعی در کشور جمهوری اسلامی ایران  بر‌پایه علم و فناوری و نیز رهنمودهای سند چشم‌انداز جمهوری اسلامی ایران در افق 1404 و سیاست‌های کلی برنامه پنجم توسعه مصوب مقام معظم رهبری را به انجام رساند .

بنابراین موضوع اصلی در این طرح   بسط دانش نظری و تجربی درباره امنیت اجتماعی در ایران در راستای کمک به سیاست‌سازی برای کاهش تهدیدهای مرتبط با امنیت اجتماعی است که با توجه به فقدان اسناد راهبردی در این حوزه اهمیت خاصی پیدا می کند.

هدف اصلی  سند راهبردی علم، تحقیقات وفناوری در حوزه امنیت اجتماعی جمهوری اسلامی ایران به شرح زیر است:

تعیین چشم انداز، اهداف، سیاست ها و اولویت‌ها، راهبردها، اهداف کمی، شاخص‌ها و نگاشت نهادی

همچنین پژوهش حاضر درپی یافتن پاسخ به پرسش‌های زیر است:

-         چشم انداز علوم، تحقیقات وفناوری در حوزه  امنیت اجتماعی جمهوری اسلامی ایران چیست؟

-         اهداف مطالعاتی  حوزه  امنیت اجتماعی جمهوری اسلامی ایران چیست؟

-         سیاستهای مطالعاتی حوزه  امنیت اجتماعی جمهوری اسلامی ایران چیست؟

-         اولویت های مطالعات  در حوزه  امنیت اجتماعی جمهوری اسلامی ایران کدام است؟

-         راهبردهای مطالعات  در حوزه  امنیت اجتماعی جمهوری اسلامی ایران کدام است؟

-         چه اهداف کمی در مطالعات  حوزه  امنیت اجتماعی جمهوری اسلامی ایران دنبال می شود؟

-         با چه شاخص هایی می توان وضعیت مطالعات  در حوزه  امنیت اجتماعی جمهوری اسلامی ایران را پایش نمود ؟

-         در مطالعات حوزه  امنیت اجتماعی جمهوری اسلامی ایران چه وظائفی متوجه چه نهادی است ؟

به عبارت دیگر و بطور مشروح سند راهبردی مطالعات امنیت اجتماعی در جمهوری اسلامی ایران، در پی یافتن پاسخ برای این سوالات می‌باشد و تحقق این اهداف به ‌جز از طریق نیل به مرزهای دانش و عبور از آنها و بنای نظریه ای اسلامی – ایرانی در این زمینه ممکن نیست.

تهیه و تنظیم: زهرا نوایی لواسانی