پی‌آیند انتشار دومین شماره نقدنامه علوم انسانی: در ورطه سوفسطایی

نشست علمی مناسبات دولت و قانون در ایران معاصر

۰۹ اسفند ۱۴۰۲ | ۱۵:۳۰ کد : ۲۵۱۸۰ مهم ترین اخبار نشست و همایش
نشست علمی مناسبات دولت و قانون در ایران معاصر (پی‌آیند انتشار دومین شماره نقدنامه علوم انسانی: در ورطه سوفسطایی) به همت گروه علوم سیاسی شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی و با همکاری انجمن علمی دانشجویان علوم سیاسی دانشگاه تهران، در تاریخ ۱۵ اسفندماه سال جاری، در سالن درودیان دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار می‌شود.
نشست علمی مناسبات دولت و قانون در ایران معاصر

(پی‌آیند انتشار دومین شماره نقدنامه علوم انسانی: در ورطه سوفسطایی)

مشروطه ایرانی 13مرداد 1285با امضای مظفرالدین‌شاه، شاه ناتوان قاجار، به پیروزی رسید و با کودتای 3 اسفندماه 1299 رضاخان به پایان رسید. این آغاز و پایان شاید روشن‌ترین توضیح درباره جنبش مشروطه و چگونگی تولد قانون در ایران معاصر باشد. هرچند عمر مشروطه کوتاه بود، اما قانون اساسی ایران که در فضای عمومی آن شکل گرفت، تا سال 1357باقی ماند و البته تا به امروز، درکی از معنی قانون را برای جامعه ایرانی، سیاستمداران و طبقه متوسط آن به میراث گذاشت؛ درکی که در آن، دولت تنها مجری قانون است و قانون به‌عنوان یک نظم و سازوکارِ حقوقی، می‌تواند با مقیدساختن قدرت شاه و رفع استبداد، آزادی به دنبال آورد و اوضاع نابه‌سامان کشور را روبه‌راه کند.در این نشست، این موضوع به بحث گذاشته می‌شود.

میهمانان:

دکتر محمدجواد غلامرضا کاشی (عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی)
دکتر سیدمحمدتقی چاوشی (عضو هیئت‌علمی پژوهشکده فلسفه پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی)
دکتر اباصالح تقی‌زاده (دبیر علمی گروه علوم سیاسی شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی)

این نشست توسط گروه علوم سیاسی شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی و با همکاری انجمن علمی دانشجویان علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار می‌شود.

مکان: سالن درودیان دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران
زمان: سه‌شنبه 15 اسفند ۱۴۰۲، ساعت 14:30 تا 16:30