توسط گروه مدیریت و سیاست‌گذاری شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی:

نشست «بحران جدایی سیاست از اداره» برگزار می‌شود

۰۸ خرداد ۱۴۰۲ | ۱۰:۱۱ کد : ۲۳۸۸۸ مهم ترین اخبار اخبار شورا نشست و همایش
نشست «بحران جدایی سیاست از اداره»، پیرامون آراء ویلسون در تأسیس مدیریت دولتی و نتایج آن برای امروز ما، سه‌شنبه، ۹ خرداد ۱۴۰۲ در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می شود.
نشست «بحران جدایی سیاست از اداره» برگزار می‌شود

بحران جدایی سیاست از اداره

پیرامون آرای ویلسون در تاسیس مدیریت دولتی و نتایج آن برای امروز ما مدیریت دولتی ایران

سخنرانان:
حمیدرضا فرتوک‌زاده
سیدجواد میری
سیدعلی‌اصغر پورعزت
مهدی معافی
سکینه بیگدلی
سیدعلی کشفی

چکیده نشست:
مهم‌ترین کشف آمریکاییان درباره حکومت کردن شاید این باشد: _حکومت کردن منطق ویژه خودش را دارد_ . خط سیر مدیریت دولتی از اداره امور عمومی (Public Administration) تا خط‌مشی‌گذاری عمومی (Public Policy) تا حکمرانی (Governance) داستان پیگیری چنین منطقی است.
سررشته‌دار چنان درکی احتمالا وودرو ویلسون مشهور باشد. مشهور است که پیشنهاد او برای برآمدن منطق ویژه حکومت، جدایی اداره از سیاست و تاکید بر اجرای قانون در برابر محتوای قانون بود. آیا نزد او چنان تفکیکی به سادگی ممکن است؟ آیا این تفکیک، خود، عملی سیاسی نیست؟ این تفکیک چه ربطی به تاریخ احوالات و تحولات سیاسی در آمریکای قرن نوزده و بیست دارد؟
و مهم‌تر این که رهاورد این آموزه، در نظر و عمل، برای مدیریت دولتی در ایران چه بوده؟ جریان درونی بوروکراسی در ایران با سیاست‌زدایی آیا مسئولیت اجرای قانون و سامان امور را پذیرفته؟ یا به این ترتیب خود را از دیدن و کاویدن مسأله ایران و زندگی ایرانی معاف کرده؟! از منظر آموزش دانشگاهی، ما چه مواجهه‌ای با متون مدیریت دولتی و خصوصا مقاله ویلسون داشته‌ایم؟ آیا کیفیت ترجمه و تفسیر و آموزش آرای ویلسون ما را در مقام گفت‌وگویی انتقادی و سازنده قرار داده؟
با مجموعه‌ای از این پرسش‌ها نخستین نشست علمی گروه مدیریت و سیاستگذاری شورای بررسی متون در دوره جدید برگزار می‌شود.
در این نشست میزبان:
آقای دکتر حمیدرضا فرتوک‌زاده عضو هیات علمی دانشگاه مالک اشتر
آقای دکتر سیدعلی‌اصغر پورعزت ریاست دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران
جناب آقای دکتر سید جواد میری، رییس پژوهشکده مطالعات اجتماعی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
سرکار خانم سکینه بیکدلی پژوهشگر مدیریت دولتی
و جناب آقای دکتر مهدی معافی مدیر اندیشکده پسین و مترجم مقاله «مطالعه مدیریت دولتی» اثر ویلسون خواهیم بود.

زمان: سه‌شنبه، 9 خرداد 1402 - ساعت: 17 تا 19
مکان: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، سالن ادب

لینک مجازی پیوستن به نشست:

کلید واژه ها: شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی