درسگفتار قرائت متون تخصصی انگلیسی

۲۴ بهمن ۱۴۰۰ | ۱۱:۴۱ کد : ۲۲۲۲۳ خبر و اطلاعیه
درسگفتار قرائت متون تخصصی انگلیسی

( رشته علوم قرآن و حدیث )
 دکتر زهرا محققیان

امروزه آشنایی دانشجویان و پژوهشگران با متون تخصصی رشته خود - که عمدتاً به زبان انگلیسی تدوین می شوند یک ضرورت است این ضرورت برای دانشجویان و پژوهشگران حوزه هایی که در محافل آکادمیک جهان از آن با عنوان مطالعات اسلامی  (Islamic studies) یاد می شود، رو به فزونی است. سالانه دهها کتاب، صدها مقاله، و هزاران پایان نامه و رساله در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری مطالعات اسلامی، در دانشگاه های تراز اول جهان به زبان انگلیسی منتشر می شوند. بسیاری از اسلام شناسان غیرمسلمان، آخرین دستاوردهای علمی و پژوهشی خود را عمدتاً به زبان انگلیسی منتشر می سازند. به علاوه متون پایه ای مهمی همچون دانشنامه های تخصصی حوزه اسلام شناسی نیز، جملگی به زبان انگلیسی منتشر می شوند. آگاهی دانشجویان و پژوهشگران رشته های علوم قرآن و حدیث، از این دست پژوهش ها، با هدف بررسی و ارزیابی علمی آن ها و نیز اطّلاع رسانی لازم درباره آنها به جامعه علمی کشور، بی نیاز از بحث و گفتگو به نظر می رسد.

در همین راستا این درسگفتار در بهار 97 برگزار شد.