کارگاه آموزشی: زیبایی شناسی قرآن

۱۲ تیر ۱۳۹۵ | ۱۳:۲۶ کد : ۱۳۸۰۸ خبر و اطلاعیه
کارگاه آموزشی: زیبایی شناسی قرآن

پژوهشکده مطالعات قرآنی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با همکاری انجمن ایرانی مطالعات قرآنی و فرهنگ اسلامی، کارگاه زیبای شناسی قرآن را برگزار می‌ نماید.

از مهم­ترین کسانی که در باب بلاغت قرآن کریم کار کرده­اند، یکی جارالله زمخشری است. تفسیر «الکشاف فی تفسیر القرآن» بهترین جایی است که می­شود آرای او را دید. اما آرای او در سراسر تفسیر پراکنده است و به دست آوردن نگاه کلی او دشوار می­نماید.آیا کشاف در تبیین زیبایی­های قرآن دید بلاغی جامعی دارد؟آیا با درک رویکرد زمخشری می­توان از این رویکرد در تبیین زیبایی­ های دیگر آیات (و کلا هر متنی) کمک گرفت؟

پاسخ ما به هر دو سوال مثبت است و در این کارگاه سعی داریم این دو سوال را نسبتا مشروح پاسخ گوییم. در این راه ما از رویکردهای زبان­شناسی نقش­گرا به منظور ایجاد نظم منطقی در بیان مطالب کمک می­گیریم.

محتوای دوره :

• سیر علم بلاغت تا زمخشری. بررسی آرای عبدالقاهر جرجانی به عنوان پرچم­دار نظریه­ ی نظم
  • زمخشری و انسجام
  • زمخشری و فرانقش متنی
  • جمع­ بندی مطالب گذشته و تحلیل یک سوره­ ی کوچک قرآن کریم

مدرس:دکتر حنیف افخمی

جامعه هدف و مخاطبان دوره: کلیه علاقه مندان

تعداد جلسات دوره : 1جلسه

تاریخ : چهارشنبه 1394/4/23

ساعت برگزاری :  14 الی 19

محل برگزاری: سالن اندیشه

به شرکت کنندگان گواهینامه علمی و رسمی شرکت در دوره آموزشی ارائه خواهد شد. این گواهینامه قابل ترجمه و مورد تایید وزارت علوم, تحقیقات و فناوری میباشد.

شهریه ثبت نام: 500,000 ریال

دانشجویان و اعضا انجمن ایرانی مطالعات قرآنی و فرهنگ اسلامی :300,000 ریال

ثبت نام گروهی شامل تخفیف میباشد.

شماره کارت: 5892101144648256  (بانک سپه به نام حبیب صحرائی خامسلو)

ارائه اصل رسید پرداخت  بانکی الزامی است.

علاقه­ مندان با مراجعه به سایت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگ ثبت نام را تکمیل و همراه با مدارک مورد نیاز به مرکز آموزش های تخصصی کاربردی علوم انسانی تحویل دهند و یا اسکن مدارک مذکور را به نشانی اینترنتی ارسال نمایند.

برای مشاوره و ثبت نام، روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت 8 الی 16 با شماره تلفن  88624485 و 88608984 سرکار خانم عبدالهی تماس بگیرید.

نشانی ثبت نام و مکان برگزاری دوره : تهران - بزرگراه کردستان خیابان دکتر صادق آیینه وند (64 غربی) - پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی / کانال تلگرام مرکز @ihcsoe

مرکز آموزش‌های کاربردی و تخصصی آزاد پژوهشگاه

مدارک لازم جهت ثبت نام در دوره‌های آموزشی :

1.        برگ تکمیل شده ثبت نام

2.        اصل فیش بانکی