کارگاه آموزشی روش‌های تحقیق کیفی در علوم انسانی

۱۵ آبان ۱۳۹۷ | ۱۳:۲۳ کد : ۱۷۳۹۴ اخبار خبر و اطلاعیه

گروه پژوهشی مطالعات زنان پژوهشکده  مطالعات اجتماعی و پژوهشکده مدیریت  پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می کند:

کارگاه آموزشی روش‌های تحقیق کیفی در علوم انسانی

دکترالهام ابراهیمی

(عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی)

آشنایی با روش‌های تحقیق کیفی در گرایش‌های مختلف علوم انسانی، از جمله الزامات تدوین طرح‌های پژوهشی در قالب پایان‌نامه، مقاله، پروژه کاربردی و نظایر آن است. از سوی دیگر، روش‌های تحقیق کیفی، از تعدد و تکثر نسبتاً زیادی برخوردارند و انتخاب روش تحقیق متناسب با موضوع، زمینه و بستر و نیز استراتژی پژوهش، از الزامات اولیه انجام طرح‌های پژوهشی است. بنابراین در این دوره، ضمن آشنایی کلی با انواع روش‌های تحقیق کیفی، سه روش تحلیل تم، تحلیل محتوا و نظریه برخاسته از داده‌ها (گرند تئوری) به صورت تفصیلی موردبحث و بررسی قرار می‌گیرند.

تفاوت ماهوی روش‌های تحقیق کیفی، ترجیحات پژوهشگر در انتخاب روش تحقیق، و مراحل انجام هر روش با ذکر مثال‌های مرتبط و متمرکز بر مطالعات حوزه مدیریت و مطالعات زنان از جمله مواردی است که در این کارگاه آموزشی مورد بررسی قرار می‌گیرند.

با توجه به نیاز پژوهشگران (دانشجویان تحصیلات تکمیلی، اساتید و افراد علاقمند به انجام طرح‌های پژوهشی) به آشنایی با روش‌های تحقیق کیفی یا آمیخته، این دوره به آموزش چیستی، چرایی، و چگونگی استفاده از روش‌های تحقیق کیفی در پژوهش‌ها می‌پردازد.

به علاوه، نرم‌افزارهای مرتبط با انجام تحقیقات کیفی به صورت کلی معرفی شده و قابلیت‌های آن‌ها برای پژوهشگران تشریح می‌شود.

سرفصل ها و محتوای دوره آموزشی :

آشنایی با روش‌های تحقیق کیفی، تفاوت و تمایز آن‌ها با تأکید بر روش‌های تحلیل محتوا، تحلیل تم و گرند تئوری

ارائه مثال برای تحلیل داده‌های کیفی با روش‌های تحلیل تم و رویکردهای سه‌گانه گرند تئوری

معرفی کلی نرم‌افزار‌های تحقیق کیفی با تأکید بر نرم‌افزارQSR Nvivo

با هدف افزایش دانش نظری انواع روش‌های تحقیق کیفی با تأکید بر سه روش تحلیل تم، تحلیل محتوا و نظریه برخاسته از داده‌ها (گرند تئوری)

و ارتقای مهارت عملی به‌کارگیری روش‌های تحقیق

آموزش علمی و نظری همراه با تمرین عملی و کارگاهی

شرکت در این دوره برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی، پژوهشگران علاقمند به روش‌های تحقیق کیفی و برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی مفید است

مدت زمان دوره : ۸ ساعت ( ۲ جلسه ۴ ساعته ) ۲ روز

زمان برگزاری: روز شنبه و یکشنبه، ساعت۹ تا ۱۳       تاریخ: ۱۰ و ۱۱ آذرماه ۱۳۹۷

هزینه ثبت نام: ۰۰۰/ ۹۰۰ ریال  _ با تخفیف ۷۰۰/۰۰۰ ریال _ دانشجویان پژوهشگاه ۴۰۰/۰۰۰ ریال

با ارائه گواهینامه معتبر و مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دارای ارزش علمی و اداری و قابل ترجمه