کارگاه آموزشی نظریه پردازی در حوزه مطالعات زنان ( با محوریت امنیت انسانی زنان از منظر قرآن )

تاریخ ایجاد دوشنبه, ۰۳ مهر ۱۳۹۶ ۰۸:۳۰ ق.ظ
تاریخ وقوع یکشنبه, ۲۳ مهر ۱۳۹۶

گروه پژوهشی مطالعات زنان پژوهشکده مطالعات اجتماعی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می کند:

مدرس: دکتر شهریار نیازی

دانشیار دانشگاه تهران و رییس مرکز پژوهشی مطالعات زنان وابسته به موسسه مطالعات وتحقیقات زنان

مطالعات و پژوهش های  مربوط به زنان در کشور ما، ضمن برخورداری از ویژگی های مثبت، به فقر نظریه پردازی های بومی مبتلاست. نگاه انفعالی به مسئله زنان آثار خود را بر محورهایی چون مساله شناسی، ضرورت یابی ،نوع رویکرد  به مساله زنان، و نوع آسیب شناسی بر جای گذاشته است. از طرف دیگر مطالعات زنان گاه با تردید و ابهام نگریسته شده است؛ گاهی در این مساله، نوعی سردرگمی وجود داشته؛ گاه از فرهنگ دینی فاصله گرفته شده؛ و گاهی پژوهش های حوزه زنان با  فقر اطلاعاتی و آماری همراه بوده است. از این رو پرسش های اساسی و گاه متعارضی در این باب شکل گرفته به طوری که نظریه پردازی در این حوزه را با مشکلاتی مواجه نموده است.

از جمله خواسته ها و  اهداف جامعه کنونی ایران، گفتمان سازی روزآمد دینی است که مستلزم حضور تعیین کننده مشارکت کلان زنان در جامعه است که نقش سرنوشت سازی در توسعه پایدار خواهد داشت.که این مشارکت فراگیر و آگاهانه، مستلزم نظریه پردازی هایی است که مبتنی بر هویت اسلامی ـ ایرانی زنان باشد تا در سطوح ملی و بین المللی، بستری مناسب را برای تحقیقات و مطالعات زنان از سه حیث فردی، خانوادگی، و اجتماعی را فراهم سازد. بدین منظور سلسله درسگفتارها با مباحث زیر در پژوهشگاه برگزار می‌شود

1- امنیت انسانی 2- مدیریت و جنسیت   3- حقوق انسانی زنان   4- فقه زنان

در این راستا در اولین درسگفتار، به موضوع امنیت انسانی زنان از منظر قرآن پرداخته می شود، واژه امنیت در این درسگفتار از مفهوم وسیع تری برخوردار است و سلامت، رفاه و تامین اجتماعی را شامل می شود، خشونت و آزادی های عاطفی و نظایر آن نیز مورد بحث خواهد بود.

سرفصل ها و محتوای دوره آموزشی :

آشنایی با واژه امنیت و مفاهیم وسیع آن

امنیت زنان از نظر اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی از منظر قرآن

امنیت انسانی از منظر جنسیت

با هدف افزایش دانش نظری در زمینه مطالعات نوی نظری در حوزه امنیت زنان از نظر اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی از منظر قرن

ارتقای مهارت عملی در ایجاد توان تشخیص و  بکارگیری مباحث حوزه امنیت در متون تخصصی و روشهای نظریه پردازی

شرکت در این دوره برای حدیث پژوهان، دین پژوهان، پژوهشگران و دانشجویان مطالعات زنان و علوم قرآن و حدیث، جامعه شناسی و علوم اجتماعی مفید می باشد.

شرکت در این دوره برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی بلامانع است.

مدت زمان دوره : 5 ساعت ( 1 جلسه 5 ساعته ) 1 روز

زمان برگزاری : روز یکشنبه، ساعت 8 تا 13    تاریخ برگزاری : 23 مهرماه 96

هزینه ثبت نام: 600/000 ریال

اعضای هیات علمی حوزه و دانشگاه، طلاب و دانشجویان، همکاران و ثبت نام کنندگان گروهی : 500/000 ریال

دانشجویان پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی: 400/000 ریال

شماره کارت مرکز: 6104337872100563  به نام درآمدهای اختصاصی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

***

به شرکت کنندگان گواهینامه معتبر داده خواهد شد که ارزش علمی و اداری دارد. این گواهینامه قابل ترجمه و مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.

علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام به سایت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی http://www.ihcs.ac.ir/Pages/Features/Home.aspx?wid=162   مراجعه کنند.

تلفن مشاوره و ثبت نام ( در ساعت اداری ) : 88624485 سرکار خانم عبدالهی

نشانی: تهران- بزرگراه کردستان- نبش خیابان دکتر صادق آئینه وند (64 غربی)- پژوهشگاه علوم­ انسانی و مطالعات فرهنگی

کانال تلگرام مرکز :  @ihcsoe

مرکز آموزش‌های آزاد تخصصی علوم ­انسانی