سومین همایش بین المللی، افول امریکا، نظم جدیدجهان

کشورهای عربی خلیج فارس و تحولات نوین در نظم بین المللی: پیامدها و سیاستها

۳۱ خرداد ۱۴۰۲ | ۱۴:۱۴ کد : ۲۳۹۷۸ خبر مهم ترین اخبار
چکیده موضوع سخنرانی: مطالعه تحولات در عرصه بین الملل هماره موضوع تامل اندیشمندان حوزه سیاست بوده است. این موضوع با توجه به رخدادهای دهه پایانی و تغییرات در سطحهای منطقه ای و جهانی طی سال های اخیر بیش از پیش محل توجه دقیق تر اندیشمندان قرار گرفته است. پژوهشکده مطالعات سیاسی و بین الملل و حقوق با همکاری دانشگاه جامع امام حسین (ع) نشستی را در ارتباط با نظم آینده جهان بین الملل با تمرکز بر نظمی پساآمریکایی برگزار می نماید. این نشست مشخصا به جایگاه و نقش آفرینی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس در نظم آینده بین الملل می پردازد و امکان هایی همچون ائتلاف ها، اتحادها و گروه بندی ها و فعالیت های انفرادی این کشورها را به بحث و بررسی می گذارد. مطالعه منطقه خلیج فارس با توجه به موضعیت ژئوپلتیک ویژه اش یکی از مهم ترین موضوع های مورد بحث در ارتباط با نظم بین الملل آینده در محافل علمی است. این مساله نظر به موقعیت برجسته ایران در این منطقه برای مجامع علمی داخل کشور بسیار پراهمیت می باشد و از حساسیت ویژه ای برخوردار است. در این میان واکاوی رویکرد منطقه ای و بین المللی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس در کنار واکاوی طرح ها، برنامه ها و تحرکات نظامی و اقتصادی آنها از اهمیتی دوچندان برخوردار است. این مهم در کنار بررسی روابط این دسته از کشور ها با جمهوری اسلامی ایران یکی از موضوع های قابل بحث در این گفتگو خواهد بود.
کشورهای عربی خلیج فارس و تحولات نوین در نظم بین المللی: پیامدها و سیاستها