نودو نهمین نشست پژوهشکده نظریه پردازی سیاسی و روابط بین الملل

نظریه پردازی در جهان امروز - پگاه مصلح

۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ | ۱۱:۵۰ کد : ۱۸۱۵۸ خبر
چکیده سخنرانی: شناخت مسائل جدید یک رشته علمی و بیان نظام مند بحث هایی که پیرامون آن مسائل طرح می شوند، از بایسته ترین مطالعات هر رشته علمی است. مسئله شناسی های جدید در هر شاخه از دانش، طراحی پژوهش های مسئله مند و مؤثر را ممکن می کند. حتا هنگامی که پژوهشگری در رویارویی با امور زندگی و به تجربه خویش مسئله مند باشد برای آشنایی با چند و چون مباحث مربوط به آن مسئله و نسبت احتمالی آن با مسائل جدید دیگر در همان حوزه علمی، نیازمند متون مسئله شناسی است. پویایی هر حوزه مفروض از گستره دانش، به نظریه پردازی درباره مسائل جدیدی بستگی دارد که به افق فهم پژوهشگران آن حوزه درآمده اند. در دانش سیاسی، آنچه می تواند سبب پویایی شود، و در نتیجه به حل مسائل زندگی سیاسی یاری برساند، شناخت مسائل جدید و نظریه پردازی درباره آن مسائل است. این موضوع از سوی دیگر نیز قابل طرح است. به این معنا که فقدان شناختِ وجه سیاسی دشواری هایی که انسان ها در زندگی اجتماعی خود با آنها مواجهند، به فقدان نظریه پردازی سیاسی، و پیرو آن، به حل ناشده ماندن و شاید تشدید دشواری ها می انجامد.
نظریه پردازی در جهان امروز - پگاه مصلح

( ۱ )