گزارش عملکرد پنج ماهه مدیریت فرهنگی

۱۸ اسفند ۱۴۰۰ | ۰۸:۴۵ کد : ۲۲۳۰۹ اخبار مدیریت فرهنگی آرشیو اخبار مهمترین اخبار
«مدیریت فرهنگی» به عنوان یکی از مدیریت‌های معاونت کاربردی‌سازی علوم انسانی و فرهنگی، در چارچوب برنامه توسعه راهبردی پژوهشگاه و بنا بر تعریف وظایف خود با رویکردی آینده‌پژوهانه و کلان‌نگر، در عین مشارکت مؤثر برای تحقق برنامه‌های کلان پژوهشگاه، به فعالیت در زمینۀ برگزاری برنامه‌های فرهنگی، مناسبتی و مذهبی، و آئینی و اجتماعی نیز می‌پردازد.

گزارش عملکرد مدیریت فرهنگی

این مدیریت می‌کوشد با برنامه‌ریزی مدبرانه مبتنی بر برنامه راهبردی و توجه به نیازهای مرتبط همکاران گرانقدر و دانشجویان محترم، افق‌ها و امکاناتی برای ارتقاء سطح نظری و عملی در زمینه‌های فرهنگی و در نتیجه، تحقق هرچه بیشتر و بهتر وظایف محوله خود فراهم کند.

گزارش فعالیت‌های این مدیریت در آغاز فعالیت مدیریت جدید، در بازۀ زمانی نیمه دوم آبان ماه، آذر، دی، بهمن  و اسفندماه سال 1400 در زمینه‌های مختلف به شرح زیر به استحضار می‌رسد.

• تأمین محتوای نمایشگرهای نصب ‌شده در پژوهشگاه شامل: معرفی پژوهشکده‌ها و مراکز پژوهشی و گروه‌ها، حدیث هفته، رهنمود هفته، اخبار هفته، کتاب هفته، مشاهیر و مناسبت‌ها، عکس و گزارش منتخب هفته و رهنمود اخلاقی هفته
  • دریافت یادداشت های مناسبتی از همکاران هیئت علمی و ارسال به بخش مدیریت ترویجی‌سازی معاونت فرهنگی جهت درج در سایت
  • مصاحبه ها:
  • انجام مصاحبه با عضو محترم کمیسیون ارزیابی کیفیت و تحول در پژوهش پژوهشگاه، دکتر براتلو، دربارۀ نتایج بررسی تحلیلی کمیسیون
  •  انجام مصاحبه با دانشجوی برگزیدۀ پژوهشگاه در هفتۀ پژوهش، نیما آصفی دربارۀ تحقیق ایشان در موضوع خروج اسناد تاریخی از ایران
  • ویرایش متن مصاحبه با سرپرست محترم معاونت پژوهشی و تحصیلات تکمیلی پژوهشگاه، دکتر فوزی، دربارۀ ارتقاء پژوهش در علوم انسانی
  • ویرایش متن مصاحبه با سرپرست محترم مدیریت پژوهشی پژوهشگاه، دکتر معین‌زاده، دربارۀ بهبود و تسهیل روندهای پژوهشی پژوهشگاه
  • تهیه کاربرگ تجمیع داده های تخصصی ـ راهبردی اعضای محترم هیئت علمی پژوهشگاه و پیگیری گردآوری این کاربرگ‌‌ها
  • فراهم کردن تمهیدات لازم برای تزریق واکسن کرونا به همکاران، استادان و خانواده‌های آن‌ها با همکاری پایگاه بسیج، در تاریخ پنجم بهمن ماه 1400 در واحد بهداشت پژوهشگاه.
  •    فراهم کردن امکان حضور متخصص بینایی‌سنجی و عرضه عینک با همکاری پایگاه بسیج.
  •    فراهم کردن  امکان تهیه عکس پرسنلی از همکاران با همکاری پایگاه بسیج.

فعالیت‌های مناسبتی:

• روز کتاب و کتاب‌خوانی و هفته کتاب، 24 الی 30 آبان‌ماه: اعلام فراخوان برگزیدگان «مسابقه کتاب سه دقیقه‌ای» برای همکاران پژوهشگاه و خانواده‌های آن‌ها و دریافت و داوری محتواهای ارسالی

در مسابقۀ «کتاب سه دقیقه‌ای » 23 داوطلب، شامل یک عضو هیأت علمی، 15 کارشناس و 7 نفر از فرزندان همکاران شرکت کردند. قابل توجه است هشت نفر از همکاران محترم پژوهشکده دانشنامه‌نگاری در میان شرکت‌کنندگان و چهار نفر از آن‌ها در شمار برگزیدگان این مسابقه حضور داشتند. از میان آثار همکاران محترم شرکت‌کننده، به ترتیب آثار چهار همکار محترم؛ میترا اوحدیان (کتابدار محترم مدیریت کتابخانه پژوهشکده دانشنامه‌نگاری)، مسعود امیرخانی (کارشناس پژوهشکده دانشنامه‌نگاری)، حمیده موسوی‌نژاد (کارشناس مسئول مدیریت فرهنگی) و گوهر نصرتی (کارشناس پژوهشکده دانشنامه‌نگاری) به عنوان آثار برگزیده انتخاب شدند.

• اسامی فرزندان عزیز همکاران محترم که در این مسابقه شرکت کردند به این شرح است: آوینا حسنی‌فرزند علیرضا حسنی، نورا مهرداد فرزند سهیلا کاظمی، بهزاد پارسا فرزند طاهره خیرخواه، رضا و مریم پیام فرزاندن معصومه دلدار و امیر پیام، یاسمین امیرخانی، فرزند مسعود امیرخانی و عسل قدس محمدی فرزند نسترن حاجی زاده سابق.
  • روز جهانی معلولین، دوازدهم آذرماه: تجلیل از دو کارشناس محترم پژوهشگاه؛ معصومه شیرعلیزاده، کارشناس پژوهشکدۀ مطالعات اجتماعی و معصومه احسانی، کارشناس پژوهشکده‌ی ادبیات
  • روز دانشجو، شانزدهم آذرماه: تجلیل از دانشجویان محترم پژوهشگاه
  • ولادت حضرت زینب (س) و روز پرستار، پنجم جمادی الاول، مصادف با بیست و هفتم دی‌ماه: گرامیداشت ولادت حضرت زینب(س) و روز پرستار و تجلیل از روپاک نانوا، کارشناس محترم پرستاری مرکز بهداشت پژوهشگاه
  • شهادت دخت نبی اکرم، حضرت فاطمه (ع)، دو روایت سیزدهم جمادی الاول و سوم جمادی الثانی، مصادف با بیست و هفتم آذرماه و هفدهم دی‌ماه: برگزاری مراسم تکریم و گرامیداشت ایام فاطمیه در روزهای بیست و هفتم آذرماه و سیزدهم لغایت پانزدهم دی‌ماه در نمازخانه پژوهشگاه با حضور دانشجویان، استادان و کارکنان پژوهشگاه
  • اعلام فراخوان مسابقۀ «بزرگ ‌بانوی دوعالم از نگاه شما» و دریافت و داوری محتواهای ارسالی:
        • در مسابقۀ «بزرگ‌بانوی دو عالم از نظر شما» هفت نفر از همکاران و فرزندان آنان شرکت کردند. دو نفر از همکاران پژوهشکده دانشنامه‌نگاری با ارسال دلنوشته و یک همکار دیگر با ارسال کلیپ و همچنین چهار نفر از فرزندان عزیز همکاران با ارسال نقاشی و ... به ساحت حضرت زهرا (ع) ابراز ارادت کردند.

• گرامیداشت ولادت حضرت فاطمه (ع) و روز زن، بیستم جمادی الثانی مصادف با سوم بهمن‌ماه:
        • برگزاری مراسم جشن میلاد حضرت فاطمه (ع) و تکریم جایگاه زن با حضور رئیس محترم پژوهشگاه، دکتر موسی نجفی، سرپرست محترم معاونت کاربردی‌سازی علوم انسانی و فرهنگی، دکتر سیدرضاحسینی، سرپرست محترم مدیریت فرهنگی، دکتر بهاره نصیری
  • افتتاح تالار ادب با حضور رئیس محترم پژوهشگاه، استادان محترم پیشکشوت؛ دکتر پورنامداریان و دکتر مصطفی عاصی، دکتر فوزی و دکتر جنیدی در روز ولادت حضرت فاطمه زهرا (ع) با همکاری حوزۀ ریاست
        • تقدیر از برگزیدگان مسابقه «کتاب سه دقیقه‌ای»
        • تقدیر از برگزیدگان مسابقه «بزرگ بانوی دوعالم از نگاه شما»
        • تقدیر از بانوان پژوهشگاه و اهدای هدایا به آنان با همکاری حوزۀ ریاست

• همزمان با چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و ایام الله مبارک دهه فجر بازدید از موزه کاخ گلستان و موزه ملی ایران در 18 بهمن ماه، با همکاری مدیریت فرهنگی و پایگاه بسیج پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی انجام شد. در این بازدید تعدادی از پژوهشگران و همکاران پژوهشگاه حضور داشتند و از مجموعه ای از بناهای تاریخی، دیدار کردند.

این مدیریت امید دارد که در مسیر پیش روی خود، گام‌های موثرتری در زمینه‌های مختلف فرهنگی مربوط به اهداف کلان پژوهشگاه و همچنین نیازهای جاری این نهاد علمی بردارد.