مسابقه‌ی کتاب سه‌دقیقه‌ای (ویژه‌ی همکاران)

۱۰ آذر ۱۴۰۰ | ۱۰:۴۱ کد : ۲۱۶۲۴ مهمترین اخبار
گزارش مسابقه کتابخوانی سه دقیقه‌ای معاونت کاربردی سازی علوم انسانی و فرهنگی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، به ‌مناسبت هفتۀ کتاب اقدام به برگزاری «مسابقه کتاب سه دقیقه‌ای» کرد.
مسابقه‌ی کتاب سه‌دقیقه‌ای (ویژه‌ی همکاران)

هوالحق

گزارش مسابقه کتابخوانی سه دقیقه‌ای

با توجه به ایام همه‌گیری بیماری کووید 19 و دورۀ دورکاری کارمندان محترم پژوهشگاه که موجب تغییر در برخی روال‌های روزمره، از جمله پرداختن بیشتر به فعالیت‌های مفیدی چون کتابخوانی در فرصت «درخانه ماندن» شده بود، معاونت کاربردی‌سازی با هدف توجه هرچه بیشتر به فرهنگ کتابخوانی و ترویج آن، از کارمندان و اعضاء محترم خانواده آن‌ها دعوت کرد تا یکی از کتاب‌های مطالعه‌شدۀ منتخب خود را در کلیپی سه دقیقه‌ای معرفی کنند. این کلیپ‌ها علاوه بر داوری در بخش مسابقه با بارگذاری در وب‌سایت معاونت کاربردی‌سازی و فرهنگی در اختیار همکاران قرار خواهد گرفت. این فراخوان، امکانی برای معرفی کتاب‌های مختلف بر اساس ‌ذائقه‌ها و علاقه‌مندی‌های همکاران فراهم کرده است. علاوه بر این، فعالیت‌هایی از این سنخ، با مشارکت اعضاء محترم خانواده‌های همکاران، اعم از بزرگسال و کودک و نوجوان، می‌تواند بستری مناسب برای تقویت همبستگی و نزدیکی میان خانواده بزرگ پژوهشگاه باشد.

در این مسابقه -که فراخوان آن 24 آبان 1400 اعلام شد- 23 داوطلب، شامل یک عضو هیأت علمی، 15 کارشناس و 7 نفر از فرزندان همکاران شرکت کردند. لازم به ذکر است هشت نفر از همکاران پژوهشکده دانشنامه‌نگاری در این مسابقه شرکت کردند.

پس از دریافت کلیپ‌های ارسالی، هیأت داوران متخب، متشکل از سرکار خانم دکتر زهراپارساپور، سرکار خانم دکتر نیره دلیر و جناب آقای دکتر شهابی، پس از بررسی و ارزیابی، سه شرکت‌کننده را به عنوان نفرات برتر و 3 شر‌کت‌کننده دیگر را نیز به عنوان نفرات شایسته برگزیدند که از همگی آن‌ها در هفته پژوهش تقدیر خواهد شد. همچنین همه کودکانی که در مسابقه شرکت کردند، تشویق خواهند شد.

عنوان کتاب‌های داوری‌شده در این رقابت عبارت‌اند از:

• زندگی مولانا جلال‌الدین محمد بلخی مشهور به مولوی، اثر بدیع الزمان فروزانفر، ناشر: بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه
  • سایه هیولا، اثرعباس جهانگیریان، ناشر: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
  • تصرف عدوانی، اثر لنا آندرشون، ترجمه سعید مقدم، ناشر: نشر مرکز
  • دنیای سوفی، نویسنده: یوستین گردر، مترجم: حسن کامشاد، ناشر: سپهر ادب
  • تاریخ پزشکی، مربوط به بنیاد دانشنامه نگاری
  • نابخردی های پیش‌بینی‌پذیر، نویسنده: دن اریلی، ناشر: مازیار
  • ماورای طبیعی شدن، نویسنده: دکتر جو دیسپنزا
  • Books That Changed The World 50 ( پنجاه کتابی که جهان را تغییر داد)، گردآوری توسط تیم آریا دانلود
  • دفترچه خاطرات و فراموشی، نویسنده: محمد قائد،  ناشر: طرح نو
  • قوانینی برای تمرکز در دنیایی آشفته، نویسنده: کال نیوپورت، مترجم: ناهید ملکی، ناشر: نشر نوین
  •  نیمه تاریک جویندگان نور، نویسنده: دبی فورد، مترجم: الهام شریف، ناشر: پندار تابان
  • پیام گم‌گشته با عنوان فرعی عرفان بومیان استرالیا، نویسنده: مارلو مرگان، ترجمه: الهه کیهان‌فر، ناشر: عالی‌تبار
  •  هفت عادت مردمان موثر، نویسنده: استفان‌ کاوی، مترجم: گیتی خوشدل، ناشر: پیکان
  • ۳۶۵ قدم به سوی اعتماد به نفس، نویسنده: دیوید لارنس پرستون، مترجم: صادق خسرونژاد، ناشر: جیحون
  • گلشن راز، نویسنده: شیخ محمود شبستری
  • منطق الطیر، نویسنده: عطار نیشابوری، ناشر: سخن
  • دایره المعارف زن ایرانی، ناشر: بنیاد دانشنامه بزرگ فارسی

معاونت کاربردی‌سازی علوم انسانی و مطالعات فرهنگی امید دارد با چنین فعالیت‌هایی، علاوه بر برانگیختن توجه و حساسیت هرچه بیشتر به مسائل فرهنگی از جمله کتابخوانی، در تکوین فضای بانشاط علمی و فرهنگی در جامعه پژوهشگاه نقش درخوری ایفا کند.

/file/download/news/1638342659-.jpg