تاریخ ایجاد یکشنبه, ۲۱ خرداد ۱۳۹۶ ۱۲:۱۳ ب.ظ
تاریخ وقوع

گروه پژوهشی تاریخ و تمدن غرب پژوهشکده غرب شناسی و علم پژوهی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می کند:

دکتر مریم صانع پور

هیآت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

شیخ اکبر محیی الدین عربی بزرگترین نظریه پرداز عرفانی در جهان اسلام است. وی اول کسی بود که اصول و قواعد عرفانی را به کامل ترین وجه تبیین و نظام سازی کرد.

ابن عربی به راستی از پرمایه ترین وپرکارترین نویسندگان است و هیچ یک از نویسندگان جهان اسلام، از قبیل کندی، ابن سینا و غزالی درکثرت تألیف و تصنیف با وی برابری نمی کنند. موضوع اصلی رساله های وی، معرفت شهودی پروردگار، حالات و مقامات عرفانی، و واردات و تجارب قلبی اوست. در عین حال منظومه عرفانی ابن عربی به گونه ای تنظیم شده که تمامی علوم دینی اعم از حدیث، تفسیر، سیره، فقه و نیز علومی از قبیل کیمیا و نجوم و حساب جمل و همچنین شعر را، نیز دربرمی گیرد .

او با خلق آثار بسیاری، بنیاد یک نظام فکری کامل و شامل را براساس تجارب عرفانی استوار ساخت. که هنوز هم محور بینش های عرفانی درجهان اسلام است.

در این درسگفتارها خداشناسی، کیهان شناسی، و انسان شناسی شهودی ابن عربی با محوریت نَفَس رحمانی و خیال قدسی بازخوانی و تحلیل می شود.

شناخت نظریه عرفانی ابن عربی می تواند به شناخت بن مایه های حکمت اسلامی و شناخت ادبیات و هنر عرفانی ایران کمک کند. و نیز به گفتگوی همدلانه شرق و غرب براساس«جهان شناسی رحمانی و عارفانه ابن عربی» بیانجامد.

سرفصل ها و محتوای دوره آموزشی :

خداشناسی عرفانی  و وجود شناسی انسان در قوس نزول

وساطت عالم خیال در شناخت

نفْس انسان محل هبوط نّفّس الرّحمن

سیر معرفتی انسان در قوس صعود

انسان کامل و قاب قوسین

نقش ابن عربی در گفتگوی شرق و غرب

با هدف افزایش دانش نظری درباره نظریه شناخت شهودی، لوازم و امکانات آن

ارتقای مهارت عملی گفتگوی عرفانی در مفاهمه میان فرهنگی

شرکت در این دوره برای دانشجویان و علاقمندان حوزه فلسفه و عرفان مفید است.

شرکت در این دوره برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی بلامانع است.

مدت زمان دوره : 6 ساعت ( 3 جلسه 2 ساعته ) 3 روز

زمان برگزاری : روزهای سه‌شنبه، ساعت 15 تا 17       تاریخ برگزاری : 13 تیرماه 96

هزینه ثبت نام: 600/000 ریال

اعضای هیات علمی حوزه و دانشگاه، طلاب و دانشجویان، همکاران و ثبت نام کنندگان گروهی : 500/000 ریال

دانشجویان پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی: 400/000 ریال

شماره کارت مرکز: 6104337872100563  به نام درآمدهای اختصاصی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

***

به شرکت کنندگان گواهینامه معتبر داده خواهد شد که ارزش علمی و اداری دارد. این گواهینامه قابل ترجمه و مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.

علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام به سایت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی http://www.ihcs.ac.ir/Pages/Features/Home.aspx?wid=162   مراجعه کنند.

تلفن مشاوره و ثبت نام ( در ساعت اداری ) : 88624485 سرکار خانم عبدالهی

نشانی: تهران- بزرگراه کردستان- نبش خیابان دکتر صادق آئینه وند (64 غربی)- پژوهشگاه علوم ­انسانی و مطالعات فرهنگی

کانال تلگرام مرکز :  @ihcsoe

مرکز آموزش‌های آزاد تخصصی علوم ­انسانی