سخنرانی مجازی با عنوان جایگاه انسان در نقاشی عصر صفوی

دفتر همکاری‌های علمی بین‌المللی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با همکاری مدرسه عالی اقتصاد روسیه و بنیاد ابن‌سینا - مسکو و  انجمن ایرانی زبان روسی به مناسبت بزرگداشت پرفسور مائیس نظرلی، سخنرانی مجازی با عنوان جایگاه انسان در نقاشی عصر صفوی برگزار خواهد کرد.

پروفسور مائیس نظرلی جانگیراوغلو دکترای نقد هنر، پژوهشگر ارشد پژوهشگاه فرهنگ‌های شرقی، دانشگاه دولتی علوم انسانی روسیه و متخصص مینیاتور عصر صفوی بود که بیش از سی اثر از خود به جای گذاشته است. از جمله مقالات او می‌توان به «مسئله تفسیر روش خلاق نقاشان صفوی»، «مسئله بازسازی مجتمع چهل‌ستون اصفهان»، «زمینه تاریخی تصویرسازی ادبی»، «مشکلات تفسیر آثار فرهنگی شرق»، «کیهان شناسی و آفرینش در نقاشی صفوی قرن شانزدهم»، «سعادت نامرئی: مینیاتور و روان‌درمانی مسلمان»، «روح سلطنتی در نقاشی صفوی»، «زیبایی‌شناسی هستی و زیبایی‌شناسی متن در فرهنگ‌های خاورمیانه»، «عصمت؛ صفویان در مینیاتور تبریز قرن شانزدهم» و « هدف کاربردی کتاب مینیاتور دربار تبریز در قرن شانزدهم» اشاره کرد.

کتاب  جهان دوگانه مینیاتور ایرانی: تفسیر کاربردی نقاشی دوره صفویه، به ترجمه عباس‌علی عزتی حاصل پژوهش‌های عمیق این نویسنده در هنر ایرانی است که انتشارات فرهنگستان هنر آن را در سال 1391 منتشر کرده است.

سخنران این بزرگداشت، جناب دکتر حنیف رحیمی، عضو هیات علمی دانشکده هنر دانشگاه یزد، دارای دکترای تاریخ تطبیقی و تحلیلی هنر اسلامی و متخصص تاریخ‌نگاری هنر نقاشی ایران است.

این سخنرانی که همزمان به زبان روسی نیز ترجمه می‌شود، روز دوشنبه 29 اردیبهشت 1399 ساعت19:30  تا 21 در محیط Adobe connect برگزار خواهد شد. برای ورود به جلسه 5 دقیقه پیش از شروع سخنرانی به لینک زیر مراجعه کنید:

لینک ورود به جلسه: http://185.126.202.195/iarll