گزارش نشست بینالمللی «جهان ایرانی: گسترهای از فرهنگ و تمدن» (نشست دوم)
پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی روز سهشنبه 23 اردیبهشت 1404 میزبان جمعی از فرهیختگان دانشگاه خجند از کشور تاجیکستان بود. این نشست در پژوهشگاه که با همکاری نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران برگزار شد، باب گفتگویی جهت آشنایی و تبادل نظر علمی استادان تاجیکی و استادان پژوهشگاه گشود. جلسه ابتدا با معرفی مختصر آقای دکتر قیومی از پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی آغاز شد و دکتر معینزاده، معاونت محترم پژوهشی، پس از خوشامدگویی از مهمانان پارسیگو، زبان فارسی را وسیلهای بسیار حائز اهمیت برای نزدیکی دو کشور دانست. به گفتة ایشان با زبان جهان را میفهمیم؛ به بیان هایدگر زبان، خانة هستی است. ما در یک خانه سکنی گزیدهایم. ایشان از طرف رئیس پژوهشگاه آمادگی خود را برای تبادل اطلاعات علمی از طریق تبادل استاد و دانشجو و انتشارات پژوهشگاه اعلام نمودند.
مدیریت جلسه به عهده آقای دکتر نصرالهزاده بود. ایشان اظهار کردند که مرزهای سیاسی دو کشور ما را از هم جدا نموده است اما در جهان ایرانی بزرگ اشتراکات زیادی وجود دارد.
استادان تاجیکی با ابراز خوشحالی و سلامی صمیمی از کشورشان نظرات خود را در مورد تحقیقات در زمینه علوم انسانی به ویژه انسانشناسی در مرکز انسانشناسی دانشگاه خجند ابراز و اظهار امیدواری کردند که همکاریهای علمی در برنامههای بعدی بین پژوهشگاه و دانشگاه خجند قرار گیرد.
از پژوهشگاه اعضای هیات علمی حاضر در نشست خانمها دکتر عرفتپور، دکتر رستمبیک، دکتر محققیان، دکتر حسینی و آقایان دکتر وکیلی، دکتر دالوند، دکتر ملایی، دکتر کسرایی و دکتر شاکری برای مهمانان پس از خوشامدگویی زمینههای تحقیقاتی مشترک را مطرح کردند.
پس از بازدید استادان دانشگاه خجند از کتابخانه پژوهشگاه، این نشست علمی به امید فراهم شدن بسترهای لازم برای تحقیقات علمی مشترک بین دانشگاه خجند و پژوهشگاه پایان یافت.
نظر شما :