جنایات اسرائیل غاصب در غزه از دیدگاه حقوق بین الملل

شبکه العالم

65532999c98f2-9.jpg

اسرائیل ناقض اصل تناسب بین نوع سلاح و هدف تعیین‌شده در جنگ غزه

(استفاده از بمب های ممنوعه)

65532a25472d1-10.png

اسرائیل ناقض اصل عدم تعرض به زنان و کودکان در جنگ غزه

65532a464e0d8-11.jpg

سایت فرارو

65532a623c61f-12.jpg

65532a7ce8ed7-13.jpg

خبرگزاری ایرنا

65532a8f09499-14.jpg

براساس ماده ۳ این کنوانسیون، تجاوز و تعرض و آسیب به زندگی و سلامت جسمی بویژه قتل در همه اشکال آن، رفتار بی رحمانه و شکنجه افرادی که در عملیات های نظامی مشارکت ندارد، ممنوع است

اسرائیل ناقض اصل عدم استفاده از روش های ممنوعه در جنگ غزه

65532ba322c33-27.jpg

65532bb770569-28.jpg

65532bca8cb5c-29.jpg

(Crimes against humanity) جنایت علیه بشریت  اعمال مشخصی هستند که عمداً توسط یک دولت، یا از طرف یک دولت، به‌عنوان بخشی از یک سیاست گسترده یا سازمان‌یافته، معمولاً علیه افراد غیرنظامی، در زمان جنگ یا صلح، انجام می‌شود.

این حملات درحالی صورت می گیرد که قوانین و توافقنامه های بین المللی تاکید می کند منازل، مدارس، دانشگاه ها، بیمارستان ها، عبادتگاه ها و دیگر زیرساخت های غیرنظامی از هرگونه تجاوز و تعرضی در امان هستند و باید باشند.

براساس کنوانسیون های ژنو ۱ و ۴ در زمان جنگ می توان مناطق درمان و امن ایجاد کرد که مناطق درمان شامل بیمارستان ها و مراکز بهداشتی است و مناطق امن نیز به معنای اماکن دور از میدان نبرد است.

براساس قطعنامه ۲۶۷۵ مجمع عمومی سازمان ملل متحد مصوب سال ۱۹۷۰ نیز هدف قرار دادن مناطق اطراف بیمارستان ها و یا پناهگاه ها و کادر پزشکی ممنوع است و پروتکل ها و توافقنامه های موسوم به «اصل تفکیک» که به معنای تفاوت قائل شدن میان نظامیان و غیر نظامیان است، هدف قراردادن این اماکن را ممنوع می داند.

هدف قراردادن عمدی غیرنظامیان براساس اصول اصلی کنوانسیون ژنو مصوب سال ۱۹۴۹ و دو پروتکل الحاقی آن مصوب سال ۱۹۷۷ نیز ممنوع است.

کنوانیسیون ژنو در بندهای مختلف، حمله به بیمارستان ها، مدارس، عبادتگاه ها مانند مساجد و کلیساها را ممنوع اعلام کرده است.

این حملات درحالی صورت می گیرد که قوانین و توافقنامه های بین المللی تاکید می کند منازل، مدارس، دانشگاه ها، بیمارستان ها، عبادتگاه ها و دیگر زیرساخت های غیرنظامی از هرگونه تجاوز و .تعرضی در امان هستند و باید باشند

هدف قراردادن عمدی غیرنظامیان براساس اصول اصلی کنوانسیون ژنو مصوب سال ۱۹۴۹ و دو پروتکل الحاقی آن مصوب سال ۱۹۷۷ نیز ممنوع است.

نسل‌کشی   Genocide  هرگونه اقدام و مبادرت به نابودی و حذف فیزیکی بخش یا کلیت یک گروه نژادی، قومی، ملی، مذهبی یا ایدئولوژیکی توسط یک گروه دیگر است.

جنایت جنگی به معنای نقض قانون جنگ و به اقداماتی مانند کشتار عمدی غیرنظامیان یا اسرای جنگی،شکنجه،گروگان گیری،تخریب غیرضروری اموال غیر نظامی،تجاوز جنسی در جنگ و غارت گفته می شود.

65532c1d20a13-33.jpg

مصادیق جنایت جنگی:

در ماده ۸ اساسنامه رم که سند مؤسس دیوان کیفری بین‌المللی است، مصادیق جنایت جنگی برشمرده شده‌اند، از جمله ارتکاب اقدامات زیر علیه غیرنظامیان: قتل عمد، شکنجه یا رفتار غیرانسانی از جمله آزمایش‌های بیولوژیکی، وارد کردن رنج شدید یا آسیب جدی به بدن یا سلامت افراد، تخریب و تصرف اموال در سطح گسترده که به صورت غیرقانونی و مغرضانه انجام گیرد و نتوان آن را به دلیل ضرورت نظامی توجیه نمود، مجبور کردن زندانیان جنگی یا دیگر افراد محافظت‏‌شده به خدمت در نیروهای یک قدرت متخاصم، محروم‌کردن عمدی اسیر جنگی یا دیگر افراد محافظت‌‏شده از حق برخورداری از یک محاکمه عادلانه و قانونی، اخراج یا انتقال غیرقانونی یا حبس غیرقانونی، گروگانگیری همچنین اقداماتی مانند حمله عمدی به غیرنظامیان و اهداف غیرنظامی مانند شهرها، روستاها، مدارس، بیمارستان‌ها، بناهای تاریخی و هر مکانی که هدف نظامی محسوب نشود مصداق جنایت جنگی است.

از دیگر مصادیق جنایت جنگی، به‌کارگیری سلاح‌های مسموم‌کننده و گازها یا مایعات مهلک و سمی است. اهانت شدید نسبت به شأن و حرمت افراد، خصوصاً رفتارهای تحقیرآمیز و موهن، و همچنینارتکاب تجاوز جنسی، برده‌سازی جنسی، فحشای اجباری، حاملگی اجباری، عقیم‌سازی اجباری یا هر نوع دیگر خشونت جنسی که نقض مفاد کنوانسیون های ژنو باشد نیز جنایت جنگی است.

دیده بان حقوق بشرهدف قراردادن عمدی شهروندان غیرنظامی» را در طی یک جنگ، جنایت جنگی می‌داند .

65532c2de8545-34.jpg