مسئله در پژوهش تاریخی؛ مسئله­ های تاریخی و مسئله­ شناسی تاریخی

دوره آموزشی «کارگاه مساله در پژوهش تاریخی؛ مساله ­های تاریخی و مساله­شناسی تاریخی» توسطپژوهشکده تاریخ ایران پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در تاریخ 6 آذر ماه 1401 بصورت مجازی برگزار می‌شود.

مسالۀ این نوشتار خود «مساله» است. این مساله بیش از هرچیز در قلمرو علوم انسانی به طور عام و در دانش تاریخ به طور خاص مد نظر است. پیداست که آموزش دادن مساله در پژوهش های علوم انسانی تا چه اندازه دشوار است. البته مساله شناسی چنانکه در این گارگاه از آن سخن می رود صبغه ای انتقادی تحلیلی دارد. این موضوع تاکنون موجب گفتگوها و مشاجره های فراوانی شده است. این کارگاه می¬کوشد به این پرسش هاپاسخ دهدکه اساساًمساله چیست و ویژگی های آن کدام است؟ چرا مساله مهم است و باید دربارۀ آن تفکر و تحقیق کرد؟ مسالۀ تاریخی چیست و مساله های تاریخی ما کدامند و راه های شناخت آن چیست؟ چگونه در یک پژوهش تاریخی، مساله طرح کنیم؟ تفاوت پژوهش های مساله محوروغیر مساله محوردرچیست؟

فایل پوستر

سرفصل‌ها و محتوای دوره آموزشی:

مساله چیست؟ پژوهش‌های مساله‌محوروغیر مساله‌محورکدامند؟

مساله‌های تاریخی کدامند و چگونه می‌توان مساله‌های تاریخی را به موضوع یا مسالۀ پژوهش تبدیل کرد؟

چگونه مساله طرح کنیم و چگونه موضوعات تاریخی را به مسالۀ پژوهش تبدیل کنیم؟

باهدف افزایش دانش نظری و آشنایی با مساله در پژوهش های تاریخی و مساله های تاریخی و نیز مفاهیم مرتبط با آن

وارتقای مهارت عملی در روش نوشتن طرح مساله

شرکت در این دوره برای چه کسانی مفید است؟

شرکت دراین دوره برای دانشجویان، پژوهشگران حوزه‌های دانشی تاریخ و تاریخ نگاری و برای تمامی متخصصان و علاقمندان و علوم انسانی مفیداست.

فایل پوستر

مدت زماندوره : 6ساعت ( 3جلسه2ساعته ) 3روز

زمان برگزاری: روزهای یکشنبه، ساعت15 تا 17              تاریخ شروع: 6 آذر ماه 1401

با ارائه گواهینامه معتبر و مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دارای ارزش علمی و اداری و قابل ترجمه

کانال سروش مرکز:sapp.ir/tamihcs

مشاوره: 88624485

در صورت نیاز به شماره 09036200266 پیام بدهید

تهران- بزرگراه کردستان- نبش خیابان دکترصادق آئینه وند (64 غربی)

مدیریت ترویج دستاوردهای پژوهش های علوم انسانی

به دلیل اتمام دوره ، امکان ثبت نام وجود ندارد.

مکان : پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی(آنلاین)

تاریخ : از ۰۶ آذر ۱۴۰۱ تا ۲۰ آذر ۱۴۰۱

تاریخ ثبت نام : از ۱۶ خرداد ۱۴۰۱ ساعت ۱۸:۰۸ تا ۱۳ آذر ۱۴۰۱ ساعت ۱۸:۰۸