سلسله‌ کارگاه های آموزشی: مقاله نویسی؛ کارگاه دوم: پیشینه پژوهی و خلق ایده

دوره آموزشی «سلسله‌های کارگاه مقاله نویسی؛ کارگاه دوم: پیشینه پژوهی و خلق ایده» با توسط پژوهشکده تاریخ ایران پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در تاریخ 25 اردیبهشت ماه 1401 بصورت مجازی برگزار می‌شود.

جایگاه پیشینه تحقیق در شکل‌گیری مساله پژوهش چیست و چگونه می‌توان از تکرار ایده های دیگران جلوگیری کرد و با استفاده از پیشینه پژوهی علمی و دقیق ایده جدید و از آنِ خود را ارائه کرد.

انواع پیشینه چیست؟ و هر کدام چه جایگاهی در پژوهش دارند. آیا تمام تحقیق ها پیشینه دارند؟ پیشینه موضوع چیست و پیشینه مساله چیست؟  این دو چه تفاوت مهمی دارند و چگونه در مقاله باید به نگارش درآورد؟

سرقت علمی چیست و چگونه شکل می گیرد.

ادای دین و حقوق دیگران در نگارش و فهم پیشینه چگونه است؟

پیشینه پژوهی؛ سرقت یا شجاعت؟ کدام به خلق خواهد انجامید

اگر پیشینه تحقیق به تعداد زیاد باشد چگونه می‌توان آن را در مقاله اشاره کرد.

زاویه سازی چیست؟ و چه نقشی در ایجاد پژوهش‌های خلاقانه ایفا می‌کند.

فرضیه، مفروض و پیش فرض چیستند و چه نسبتی با یکدیگر و با پژوهش دارند. سه گانه مزبور چه آسیب‌هایی را متوجه پژوهش خواهند کرد؟ چگونه می‌توان از آسیبهای این سه گانه جلوگیری کرده و پژوهش را آگاهانه نوشت.

ترسیم طرح واره‌ایی از موضوع، پیشینه تحقیق، و ایجاد مساله از موضوعی روشن به امری ناروشن و همچنین عبور از پیشینۀ تحقیقِ انجام شده به تحقیقِ انجام ناشده، و خلاقانه اهداف اصلی این کارگاه است.

فایل پوستر

سرفصل‌ها و محتوای دوره آموزشی:

شناسایی پیشینۀ تحقیق، و تعریف انواع آن

نحوه استفاده از پیشینه و کاربرد آنها

دستیابی و فهم ایده‌های مطرح شده در پیشینه و چگونگی عبور از آنها

خلق ایده خود و زاویه سازی

زاویه سازی چیست؟ و چگونه به خلق مساله پژوهش خواهد انجامید

فرضیه، مفروض و پیش فرض چیست؟ چه آسیب‌هایی را متوجه پژوهش خواهند کرد و چگونه آسیب‌ها را می‌توان شناسایی و برطرف کرد؟

با هدف افزایش دانش نظری و مبانی نظری پژوهش‌های ایده پردازانه و خلاقانه

و ارتقای مهارت عملی نگارش علمی یک مقاله پژوهشی با آگاهی از ایده های پیشینی و طرح شجاعانه آنها و عبور از ایده ها و خلق ایده خود با استفاده از پیشینه پژوهی دقیق و علمی

شرکت در این دوره برای چه کسانی مفید است؟

شرکت در این دوره برای دانشجویان دوره تحصیلات تکمیلی، پژوهشگران، معلمان و برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی مفید است.

مدت زمان دوره : 4 ساعت ( 2 جلسه 2 ساعته ) 1 روز

زمان برگزاری: روز یکشنبه، ساعت 14 تا 18       تاریخ برگزاری: 25اردیبهشت ماه 1401

با ارائه گواهینامه معتبر و مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دارای ارزش علمی و اداری و قابل ترجمه

کانال سروش مرکز:     sapp.ir/tamihcs

مشاوره: 88624485

در صورت نیاز به شماره 09036200266 پیام بدهید

تهران- بزرگراه کردستان- نبش خیابان دکتر صادق آئینه وند (64 غربی)

مدیریت ترویج دستاوردهای پژوهش های علوم انسانی

به دلیل اتمام دوره ، امکان ثبت نام وجود ندارد.

مکان : پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی(آنلاین)

تاریخ : از ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ تا ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱

تاریخ ثبت نام : از ۰۳ فروردین ۱۴۰۱ ساعت ۱۲:۲۱ تا ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ ساعت ۱۱:۲۱