تفکر مراقبتی

دوره آموزشی «کارگاه آموزش تفکر مراقبتی» توسط گروه پژوهشی فلسفه برای کودکان و نوجوانان (فبک) پژوهشکده اخلاق و تربیت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در تاریخ 14 تیرماه 1403 بصورت حضوری برگزار می‌شود.

تفکر مراقبتی، که پایه و اساس اخلاق و اخلاقیات است یکی از سه نوع تفکر اصلی مورد توجه برنامه فلسفه برای کودکان است. این نوع تفکر معمولا در برنامه های دیگر آموزش مهارت های فکری مورد توجه قرار نمی‌گیرد و  حتی در بیشتر کارگاه‌های فلسفه برای کودکان هم کمتر به آن پرداخته می‌شود. اما اگر این نوع تفکر در کنار سایر تفکرها ( یعنی تفکر نقاد و تفکر خلاق) نباشد ممکن است آنها را به ابزارهای بی‌روحی تبدیل کند که می‌تواند فرد را به پیشرفت‌های مخربی برساند. از این روی گروه فبک این نوع تفکر را نه تنها برای مربیان و تسهیلگران عنصری بنیادی می‌داند بلکه در کلاس‌های کودکان  برای سلامتی روحی روانی افراد و جامعه امری بنیادی تلقی می‌کند. از این‌روی تلاش می‌کند این نوع تفکر را نه تنها در کارگاه‌های تربیت مربی (البته به صورت مختصر) ارائه کند بلکه برای آن کارکاه‌های مستقلی هم برگزار می‌کند که این کارگاه  نمونه‌ای از آنها است.

فایل پوستر

سرفصل‌ها و محتوای دوره آموزشی:

معرفی و اجرای ابزارهای تقویت پنج مولفه تفکر مراقبتی در چهار بُعد حلقه کندوکاو

موقعیت‌های واقعی در حلقه کندوکاو و آموزش تفکر مراقبتی

بازی ها، فعالیت‌ها و سناریوهایی برای ارتقاء تفکر مراقبتی

ارائه بازی‌هایی برای ارتقاء تفکر  مراقبتی و خلاق

در ابتدا ابعاد چهارگانه کاربست تفکر مراقبتی در حلقه به شیوۀ بازی مکاشفه می‌شود. سپس تلاش می‌شود با بازی مفهوم سازی درک مخاطب از پنج مولفه تفکر مراقبتی ارتقا یابد.

برای کلاس‌های عادی فرصت‌ها و تهدیدهایی وجود دارد. برنامه فبک به ما یاد می‌دهد از اکثر تهدیدها به عنوان ابزاری برای  الگوسازی تفکر مراقبتی استفاده کنیم. نمونه‌هایی واقعی از این موارد در جلسه ارائه می‌شود

با هدف افزایش دانش نظری کسب مهارتهای تسهیلگری (مربیگری) برنامه فلسفه برای کودکان

شرکت در این دوره برای چه کسانی مفید است؟

شرکت در این دوره برای دانشجویان، پژوهشگران والدین، مربیان فبک و برای تمامی متخصصان و علاقمندان علوم انسانی مفید است.

رعایت قوانین و پوشش دانشگاهی در تمام مراحل برگزاری دوره ضروری است و جزء شرایط ثبت نام می باشد

مدت زمان دوره : 8 ساعت ( 4 جلسه 2 ساعته) 1 روز

زمان برگزاری: روز پنجشنبه، ساعت 8 تا 17  تاریخ برگزاری دوره: 14تیرماه 1403

با ارائه گواهینامه معتبر و مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دارای ارزش علمی و اداری و قابل ترجمه