مرکز آموزش های آزاد تخصصی علوم انسانی >> اخبار کارگاه های پژوهشگاه

کارگاه آموزشی شیوهٔ تدوین گزارش و مقاله علمی

تاریخ ایجاد چهارشنبه, ١٥ دی ١٣٩٥ ٠٨:٣٢ ق.ظ
تاریخ وقوع شنبه, ٠٢ بهمن ١٣٩٥

گروه پژوهشی پژوهش های بنیادین پژوهشکده زبان و ادبیات پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می کند:

کارگاه آموزشی شیوهٔ تدوین گزارش و مقاله علمی

دکتر یوسف محمد نژاد

عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

گزارش پژوهش، در حقیقت، مجموعه ای از اطلاعات منسجم و مستند است که نتایج و دستاوردهای علمی پژوهشگران را در چارچوبی مشخص و پذیرفته شده بازتاب می دهد. با این تعریف از گزارش پژوهش، می‌توان گفت که این عنوان، در واقع، عنوانی عام است برای همهٔ نوشته هایی که به نوعی یافته ها و نتایج مطالعات و پژوهش های علمی را انعکاس می دهند. افزون بر این تعریف کلی، گزارش پژوهش در معنایی محدودتر نیز به کار می‌رود که ناظر بر نوع خاصی از خروجیِ پژوهش است که گزارش پایانی تحقیق خوانده می شود. این نوع گزارش، پس از انجام پژوهش های علمی نوشته می‌شود و با ساختار و فصل بندی مشخص، عموماً همهٔ مطالب و موضوعات مربوط به طرح پژوهش را دربرمی گیرد. موضوع بحث این کارگاه، بررسی ابعاد گوناگون این نوع از گزارش پژوهش است.

سرفصل ها و محتوای دوره آموزشی :

بیان کلیاتی دربارهٔ مفهوم گزارش، طبقه بندی انواع گزارش و مراحل تدوین آن

ساختار، عناصر و اجزای گزارش پژوهش ( بخش مقدماتی/ پیش از متن، متن/ پیکرهٔ اصلی و بخش پایانی/ پس از متن )

آیین نگارش علمی و ارزیابی گزارش (محتوایی و ساختاری) با تأکید بر خود ارزیابی، مقابله، باز خوانی نهایی و ارائهٔ گزارش

بیان کلیاتی دربارهٔ مفهوم مقاله، پیشینهٔ مقاله نویسی و طبقه بندی انواع مقاله

مقالهٔ علمی ترویجی، علمی پژوهشی، ISI ، ISC ، دانشنامه ای و مطبوعاتی

ساختار مقالهٔ علمی پژوهشی

با هدف کسب مهارت گزارش نویسی، به ویژه گزارش نویسی علمی

تقویت و توانمندسازی در تدوین مقالهٔ علمی – پژوهشی با توجه به معیارها و ساختارهای معمول

شرکت در این دوره برای کارشناسان پژوهشی و تمامی علاقمندان، دانشجویان تحصیلات تکمیلی پژوهشگاه علوم انسانی و دانشگاه ها ضروری است.

زمان برگزاری : روزهای شنبه، ساعت 14 تا 16       تاریخ شروع: 2 بهمن ماه 95

هزینه ثبت نام: 1/200/000 ریال

اعضای هیات علمی حوزه و دانشگاه، طلاب و دانشجویان، همکاران و ثبت نام کنندگان گروهی : 1/000/000 ریال