مرکز آموزش‌های کاربردی و تخصصی آزاد >> اخبار کارگاه های پژوهشگاه

درسگفتار حافظ خوانی: شرح و تحلیل غزلهای حافظ

تاریخ ایجاد چهارشنبه, ٠٨ دی ١٣٩٥ ١٢:٠٠ ب.ظ
تاریخ وقوع یکشنبه, ١٩ دی ١٣٩٥

گروه پژوهشی تحقیقات ادبی پژوهشکده زبان و ادبیات پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می کند:

درسگفتار حافظ خوانی: شرح و تحلیل غزلهای حافظ

دکتر طاهره ایشانی

(عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی )

برخورداری از لایه های پیدا و پنهان هنری، ادبی، عرفانی و اجتماعی شعر حافظ از ویژگی هایی است که از یک سو موجب اقبال طیف وسیعی از مخاطبان به غزل های او شده و از سویی دیگر لذت فهم و خوانش صحیح و کشف لایه های پنهان آثارش را به متخصصان و ادیبان هدیه کرده است. تا جایی که علی رغم شرح های مفصلی که طی سالیان، بر دیوان حافظ نگاشته شده، هنوز زوایای گوناگون شعر او همچون گوهری ارزشمند در صدف کلامش پنهان است.

این دوره به شرح و تحلیل غزلهای عرفانی، انتقادی و مدحی حافظ با رویکردی نو می‏ پردازد به گونه ای که وجوه بیشتری ازشعر او بر علاقه مندان آشکار شود.

در این دوره، ضمن طبقه‏ بندی انواع شعر حافظ بر اساس مضمون، با نگاهی ژرف به بررسی و تحلیل موشکافانه­ ی اشعار حافظ و شرح و توضیح ژرف ‏ساخت پنهان در هر بیت شعر با توجه به دوره‏ های تاریخی پرداخته می‏ شود.

محتوای دوره و اهم سرفصل‌های مطالب دوره به شرح زیر می باشد:

بررسی شرایط تاریخی عصر حافظ (1جلسه)

تحلیل غزلی عارفانه در هر جلسه (3جلسه)

تحلیل غزلی عاشقانه در هر جلسه (3جلسه)

تحلیل غزلی انتقادی در هر جلسه (3 جلسه)

هر جلسه یک غزل و به صورت گروه محور بررسی، شرح و تحلیل میگردد.

جلساتی نیز به بررسی شرایط تاریخی عصر حافظ اختصاص داده میشود

با هدف افزایش دانش نظری درباره شرایط تاریخی عصر حافظ و تأثیر بافت فرهنگی بر درک اشعار حافظ و معنای دقیق لایه‏های پنهان شعر حافظ

ارتقای مهارت عملی خوانش روان و بدون اشتباه شعر حافظ

زمان برگزاری : روزهای یکشنبه و دوشنبه، ساعت 30/15 تا 30/17       تاریخ شروع : 19دی ماه 95