مرکز آموزش‌های کاربردی و تخصصی آزاد >> اخبار کارگاه های پژوهشگاه

کارگاه آموزشی مکالمه به زبان عربی فصیح

تاریخ ایجاد شنبه, ٠٤ دی ١٣٩٥ ٠٨:١١ ق.ظ
تاریخ وقوع شنبه, ١١ دی ١٣٩٥

پژوهشکده زبان و ادبیات پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می کند:

کارگاه آموزشی مکالمه به زبان عربی فصیح

دکتر صالح زمانی جعفری

دکتری زبان و ادبیات عرب

یکی از مهمترین رسالتهای هر زبان ارتباط با اهل آن زبان می باشد، و یکی از بزرگترین مشکلات دانشجویان و زبان آموزان و حتی اصحاب رسانه و دست اندرکاران زبان عربی ، مکالمه به زبان معیار روز عرب می باشد ، از دیگر سوی مکالمه به زبان عربی فصیح نیاز مبرم عصر حاضر به ویژه در سطح ارتباطات بین الملل است ، و این امری است که از دست اندرکاران و فعالان فضاهای یاد شده مهارت بالای زبانی در تکلم به زبان عربی فصیح می طلبد . این دوره آموزشی با توجه به مراتب یادشده تشکیل خواهد شد و مکالمه به زبان عربی فصیح طبق معیار جاری در دانشگاه ها و مراکز علمی و رسانه ای عرب آموزش داده خواهد شد.

مشکلی که در این زمینه در رابطه با فعالان در این حوزه مطرح است ، فقدان الگوهای کاربردی و نیز فقدان الگوهای کاربردی برای تبدیل و پیاده سازی دانش افراد در حوزه مکالمه به زبان عربی فصیح در  مرحله اجرا و کاربرد است ، به ویژه اینکه عامل سرعت انتقال مطالب  در عین صحّت در زمینه مکالمه بر دشواری کار می افزاید ، و این امری است که نیازمند مهارت بالای شخص متکلم می باشد . کارگاه مورد نظر در صدد است با فعالیت های عملی_کاربردی خود و با عنایت به قواعد زبان ، واژگان و الگوهای کاربردی در این حوزه به افزایش مهارت دانش پذیران در این دوره بیفزاید . در این دوره آموزشی سعی خواهد شد که بر عنصر مهارت و مهارت سازی شرکت کنندگان تأکید و کار بیشتری انجام گردد تا متکلم به زبان عربی به راحتی قادر به رساندن مفاهیم در فضاهای مختلف ، با موضوعات گوناگون گردد. در واقع این کارگاه واسطه میان قواعد نظری و زبان کاربردی است که دانش پذیران را از فضای نظری و تئوری به سمت و سوی کاربردهای زبان راهنمایی می نماید.

با توجه به ماهیت عنوان کارگاه تمامی فعالیت بصورت عملی خواهد بود و جنبه تمرینی خواهد داشت ، به این نحو که در هر جلسه مطالبی به صورت عملی در کلاس مطرح می شود و از دانش پذیران خواسته می شود که راجع به آن مکالمه کنند .

اهم سرفصل و محتوای دوره آموزشی عبارت است از:

مقایسه الگوهای زبان عربی فصیح و معادل آنها در لهجات عامیانه

ارائه دسته واژگان ، تعابیر و اصطلاحات کاربردی با بیان مواضع کاربرد هرکدام و ارائه تمارین به همراه حل تمارین

ارائه الگوها و شیوه های کاربردی در تکلم به زبان عربی فصیح معیار روز عرب در محاورات روزمره با موضوعیّت اجتماعی، ادبی، هنری و اقتصادی

با هدف ارتقای مهارت عملی کاربردی دانش پذیران در زمینه مکالمه به زبان عربی فصیح و ارائه الگوهای کاربردی و مهارت سازی

تقویت و توانمندسازی مهارت های زبانی دانش پذیران و آشنا کردن آنها با الگوهای صحیح و کاربردی و استاندارد و متداول روز با شیوه های آموزشی کاربردی نو آورانه

شرکت در این دوره برای دانشجویان، مدرسان، مترجمان و علاقمندان اصحاب رسانه، ضروری است.

زمان برگزاری : روزهای شنبه ساعت 16 تا 18      تاریخ شروع : 11 دی ماه 95

هزینه ثبت نام: 000/200/1 ریال

اعضای هیات علمی حوزه و دانشگاه، طلاب و دانشجویان، همکاران و ثبت نام کنندگان گروهی : 1/000/000 ریال

دانشجویان پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی: 800/000 ریال