پژوهشگاه علوم انسانی >> اخبار اساتید پژوهشگاه

دکتر مجتهدی:فهم نادرستی از فناوری‌های نوین داریم

تاریخ ایجاد یکشنبه, ١٩ اردیبهشت ١٣٩٥ ٠٨:١٧ ق.ظ
تاریخ وقوع شنبه, ١٨ اردیبهشت ١٣٩٥

فارس گزارش می‌دهد/ اندیشمندان با اینترنت و تکنولوژی مخالف هستند یا موافق + ۱۲ پاسخ

دکتر کریم مجتهدی‌، (چهره ماندگار فلسفه): آن چیزی که در این حوزه در ایران باید مطرح شود فهم نادرست از فناوری‌های رایج است زمانی که ما راجع به مصرف فناوری به معنای درست کلمه بحث کنیم مبحث فرق می‌کند وگرنه با خود فناوری کسی مشکلی ندارد، بنابراین در ایران کمی مباحث تحریف می‌شود.

در هر صورت اینترنت می‌تواند به ما کمک کند چرا که بلافاصله مطالب و مباحث فکری و تحقیقی را در اختیارمان قرار می‌دهد اما در انتها اینکه شخصی بدون تعمق واقعی بخواهد صرفا ماشین وار از این اطلاعات استفاده کند و تصور کند که دانشمند شده، غلط است! همچنین باید صلاحیت استفاده ازاین فناوری‌ها را یک محقق هم داشته باشد تا استفاده از آنها صحیح صورت بگیرد.

البته این را هم اضافه کنم که برخی از این فناوری‌ها دانشجویان ما را سطحی هم کرده است بنده زمانی که تدریس می‌کردم به دانشجویان تکلیف پژوهشی می‌دادم و مشاهده می‌کردم که برخی از آنها بدون هیچ دقتی از رایانه متون را استخراج می‌کنند و تحویل من می‌دهند بنابراین اگر سوالی هم از او می‌پرسم نمی‌توانست پاسخ دهد، این خود آفتی برای پژوهشگران است.